Koers Psychotherapie

Therapeuten

Emily

EMILY KOERS

Ik ben Emily en sinds 2011 ben ik werkzaam als psycholoog en sinds 2017 tevens geregistreerd als psychotherapeut en senior schematherapeut. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Zo heb ik in verschillende Afrikaanse landen gewerkt met ex-kindsoldaten en getraumatiseerde straatkinderen. In Nederland heb ik veel gewerkt met volwassenen met (vaak in de persoonlijkheid gewortelde) psychische klachten, zowel in een vrijgevestigde praktijk als in grote GGZ instellingen. Op een deeltijdafdeling voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen was ik behandelcoördinator en in een specialistische instelling voor traumabehandeling bood ik behandeling aan mensen met PTSS (posttraumatische stressstoornis) en mensen met vroegkinderlijke trauma’s (mishandeling, misbruik, emotionele verwaarlozing). Tevens heb ik affiniteit met het werken met mensen met autisme en heb ik jarenlang in een autismeteam gewerkt waar ik specialistische behandeling bood voor o.a. depressie- en angstklachten bij mensen met autisme.

In mijn behandeling werk ik persoonsgericht, werken we samen en kijken we niet alleen naar je klachten, maar juist ook naar je krachten en hoe jij als persoon in elkaar zit. We onderzoeken de samenhang van je klachten met jouw persoonlijkheid, om van daaruit te werken aan vermindering van je klachten en het doorbreken van negatieve patronen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodieken zoals schematherapie, cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende psychotherapie en traumaverwerking (met o.a. EMDR en Imaginaire Rescripting).

Carmen

Carmen Oude Nijhuis

Hallo, ik ben Carmen en ik werk als Vaktherapeut Beeldend. De afgelopen 20 jaar heb ik gewerkt bij GGz Centraal, het Meander ziekenhuis, Trauma Centrum Nederland en bij Human Concern. Ik heb hier ervaring opgedaan met persoonlijkheidsproblematiek, angst- en stemmingsstoornissen, complex trauma, eetstoornissen, het behandelen van zelfbeeldproblematiek en het verbeteren van emotieregulatie en sociale vaardigheden.

Ik ben opgeleid tot Vaktherapeut Beeldend en maak daarnaast gebruik van methodes vanuit de inzichtgevende psychotherapie, Schemagerichte therapie (SFT) en Mentalization-Based Treatment (MBT). Ik heb veel ervaring met groepstherapie.

Ik heb geleerd dat de basis van een goede behandeling ligt bij een goede behandelrelatie. Ik vind het belangrijk dat er sprake is van een gelijkwaardige relatie waarbinnen jij je veilig en vrij voelt om op onderzoek te gaan naar jezelf. Ik zal je daarbij proberen te helpen door transparant en respectvol te zijn, nieuwsgierig naar jou als persoon, gericht op jouw doelen, wensen en verlangens. Ik ga samen met jou op zoek naar inzicht in je problemen, hoe deze jou in het hier en nu beïnvloeden en wat jou helpt om te veranderen of te herstellen.

Ik vind het van belang dat we je gezonde delen, je kwaliteiten en talenten ontwikkelen en verstevigen. Zodat jij vanuit kennis, begrip, verwerking, acceptatie, mildheid en groei, verder kan.

Ik word als therapeut vaak beleefd als open en transparant, gericht op de relatie, ervaren en betrouwbaar.