Koers Psychotherapie

Wachttijd

Wachttijd

Individuele therapie:

De wachtlijst voor individuele therapie is tijdelijk gesloten. Deze kan hopelijk in april 2023 weer open, waarna de wachttijd minstens 4 maanden zal zijn. (Bijgewerkt januari 2023)

Groepstherapie:

Het volgende instroommoment voor de schemagroep is 2 juni 2023. Intake en voortraject kunnen worden ingepland vanaf april. 

De groepen Gezonde volwassenmodus & blije kindmodus, de Zelfbeeldgroep en de Jongvolwassenegroep starten weer in 2023, precieze startdatum zal worden afgestemd op de aanmeldingen.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt of als er sprake is van een tijdelijke aanmeldstop, kun je je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen bij het zoeken naar een andere therapeut, zodat je binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).